top of page

3 tips för semesterläsningen!INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR


Om en vecka kommer jag fram till Italien! Vi ska köra bil dit så om allt går som det är tänkt så kommer vi fram till Sorrento på eftermiddagen om en vecka. Nu är det alltså hög tid att planera vilka böcker som ska följa med. Två veckor kommer vi vara borta. Att läsa på resa är ändå lite speciellt tycker jag. Ofta läser jag såna böcker som jag kanske inte skulle läst annars. Lite feelgood, nån deckare kanske. Om det finns en hylla på hotellet med böcker som gäster lämnat kvar brukar jag alltid kolla där. Jag brukar också försöka lämna kvar någon bok och skriver en liten hälsning. Det är ju roligt.


Det är omöjligt att veta hur mycket jag hinner läsa. Jag vill INTE riskera att vara utan böcker. Så jag har ju Storytelabonnemang, men gillar inte jättemycket att läsa på iPad och gillar inte jättemycket ljudböcker. Så det blir alltid pocketböcker. För en långhelg minst fyra ifall någon inte är bra. Gillar jag inte en bok efter kanske 50 sidor så ryker den. Nu är vi borta två veckor! MEN å andra sidan finns det vääääldigt mycket jag vill hinna se i Sorrentotrakten. Det är Ischia, Capri, Neapel, Pompei och ja - en massa mer som jag inte kommer ihåg. Långa vandringar också. SÅ frågan är hur mycket jag kommer hinna läsa.


Ja du hör, det är en hel vetenskap detta.


Mina tre bästa tips för läsning på semestern:


Du vill ICKE sno av dyrbar semestertid för att scrolla efter vilka böcker du vill läsa.

1. Ta med dig olika format. Om du nu enbart lyssnar på böcker så är det ju perfekt, du kan ha med obegränsat. MEN kolla ut i förväg vilka du vill lyssna på / läsa. Du vill ICKE sno av dyrbar semestertid för att scrolla efter vilka böcker du vill läsa. Nej. Detta gör du hemma i soffan någon vecka innan som det läsproffs du är.


Om du bara brukar läsa chiclit med rosa pärlbeströdda muffins på omslagen (och en puffig liten vit hund hallå) - ja då kanske du ska läsa en thriller som börjar med att någon hittar sin fru uppspikad i händerna ("Befriaren" av Tina M Martin)

2. Köp sådant du inte brukar läsa. Något som är lite wild and crazy för att vara dig. Om du bara brukar läsa chiclit med rosa pärlbeströdda muffins på omslagen (och en puffig liten vit hund hallå) - ja då kanske du ska läsa en thriller som börjar med att någon hittar sin fru uppspikad i händerna ("Befriaren" av Tina M Martin). Eller du som bara brukar läsa nobelpristagare ('inte de nyaste de är liiiiite väl kommersiella'), du tar och köper hela Guillous serie om Hamilton. Och du som har fördomar mot böcker om Norrland som handlar om renskötsel och tänker VARFÖR SKULLE DET INTRESSERA MIG - du tar med dig Stöld av Ann-Helén Laestaduis. Hrm, denna sista ska med mig till Italien.


PS: TA OCKSÅ MED "SÄKRA" KORT. I mitt fall blir dessa: Kjell Westö Hägring 38 och Augustin Erbas Den unge Walters lidanden.


du letar efter den perfekta toppen som är lite sexigt löst formad och i den perfekta färgen som passar till allt du har med dig, men bara hittar likadana vita snäva t-shirtstoppar som du inte kan ha för du tog inte med någon bh som sitter bra under och dessutom har du redan ätit för mycket pasta

3. När du kommit fram till hotellet, du kan packa upp väskan först om du nu är sån. Eller så låter du väskan stå och för varje dag blir det rörigare och rörigare när du letar efter den perfekta toppen som är lite sexigt löst formad och i den perfekta färgen som passar till allt du har med dig, men bara hittar likadana vita snäva t-shirtstoppar som du inte kan ha för du tog inte med någon bh som sitter bra under och dessutom har du redan ätit för mycket pasta. DÅ - då går du till den närmsta tidningskiosken och köper en dagstidning (om du är på det humöret) eller ett riktigt glansigt magasin, gärna ett där du får någon litet prov på handkräm eller läppglans eller nåt. Det gör inget om det är på kroatiska eller thailändska eller som för mig nu - italienska. Du ska ju bara testa det där nya läppglanset, kolla på bilder och bli INSPIRERAD.


Utlovar en ITALIENSPECIAL torsdagen den 14 april 🥳 🇮🇹 🍕🥂. non vuoi perderlo = det vill du inte missa, på google-translatisk-italienska.


För att inte missa det så prenumererar du på mina utskick HÄR. (dessutom får du de 25 första sidorna i min roman Zinfandelsommar GRATIS). Och du vill inte missa nästa veckas torsdagsmail med 5 nya böcker i april!

Comments


bottom of page