top of page

Undrar du vilken bok du ska läsa?

Uppdaterat: 8 apr. 2021

5 nya böcker du inte kan sluta prata om


Första torsdagen varje månad tipsar jag om fem nya böcker jag vill hålla koll på. Varsågodis!


Nina Pascoal bor i Malmö och jobbar som bibliotekarie, läser jag på förlagets hemsida. Vi röstar om vi saknar mamma är hennes debutroman. På en semesterö, tre systrar och en mamma och mamman försvinner. Det är tolvåriga mellansystern som berättar.
Vår bästa tid. En ung svart kvinna med ett blont barn i famnen fångas på övervakningsfilm i mataffären och blir anklagad för kidnappning. Om klass och rasism.


Hummerns sköld av Caroline Albertine Minor. En berättelse om tre syskon som lever helt olika liv. Jag undrar om man får någon förklaring till titeln? Den är ju ändå spännande. Hennes tidigare bok, novellsamlingen "Välsignelser" har stått på min läslista sedan den kom, 2018 tror jag det var.


Sara Lövestam är en favorit. Jag gillar både hennes språkböcker och tidigare spänningsromaner (?) nej deckare ser jag på hennes hemsida. Ljudet av fötter är den första av tre som ska handla om Monika och barnlöshet. Längtar efter att läsa denna.Klara och solen - hmm. Mycket tråkigt omslag? Jag hade aldrig tagit upp den här boken i bokbutiken och läst baksidestexten om det inte var för författarens namn. Perspektivet från den artificiella vännen som är till salu i en affär, betraktar de eventuella köparna. Något annorlunda romanidé. Jag blir i alla fall nyfiken.Missa inte nästa boktips som kommer den 6 maj.


Tidigare publicerade boktips:

Comments


bottom of page