top of page

Sluta leta efter boktips - läs dessa!

Uppdaterat: 13 maj 2021

Varsågodis! Komplettera med en påse chips och torsdagen är räddad.Shuggie Bain av Douglas Stuart. Glasgow, gruvor, 80-tal, grått, betong och elände. Varför känner jag direkt att den här boken måste jag läsa! Oklart. Men den är omskriven och fått bra kritik - känner på mig att den kommer att beröra! Uppdatering: nu har jag läst!


Portionen under tian har en massa smarta, billiga, goda OCH vegetariska recept på sin hemsida. När författaren nu släpper en bok med recept för att äta ute (alltså ute som utomhus) då blir jag nyfiken! Jag har en idé om att köpa ett stormkök, ge mig ut på en dagsvandring, laga mat och känna mig som en friskus. Lovar att återkomma när det blir verklighet! Då ska jag minsann börja med risotton på sidan 27. Eller är det för svårt? Hm. Kanske smidigast att börja med något som bara ska värmas, som falafeln? Finns mycket gott att välja på i alla fall!


Jag känner på mig att så fort jag köpt hem Emma Hambergs nya bok så kommer det inte bli något annat gjort den dagen! ”Alla människor kan tydligen delas in i färggrupper efter personlighetstyp numera. Min färggrupp är genomskinlig.” Om Agnet som är fyrtionio år och har "bleknat in i tapeten". Hon flyr till Provence. Alltså?! Jag vill läsa!


Åh, ny bok av Vigdis Hjorth. Jag gillade verkligen de tidigare som översatts till svenska "Arv och miljö" och "Lärarinnans sång", och ser fram emot denna. Boken handlar om Johanna, som inte har någon kontakt med sin uppväxtfamilj. Hon är konstnär och har en utställning som familjen tolkar kränkande.


Ny bok av Karin Smirnoff. Författaren till underbara sviten om jana kippo. På förlaget Polaris hemsida beskrivs Sockerormen så här: "en berättelse om orimlig kärlek, utanförskap och musik. Om en vänskap som kanske överlever allt." Måste läsa. Och man undrar ju vad Sockerormen är. På något sätt illavarslande? Både ordet och omslaget.
Missa inte nästa boktips som kommer den 1 april.


Tidigare publicerade boktips:

Comments


bottom of page