top of page

5 nya böcker i juli


En social thriller MINDFUCKER

En spänningsroman BORTA IMORGON

En roman om ett brott EN FAMILJETRAGEDI

En psykologisk samtida spänningsroman ALLT VI INTE SA

En roman om att gå vilse i livet KLUBBEN FÖR LYCKLIGA SLUT


Vilken blandning! Så jävla bra ju. Dessutom har jag haft äran att gå på skrivkurs med dessa två första författare. Susanna träffade jag på en skrivkurs i New York, och Cecilie och jag lärde känna varandra på Författarskolan i Lund. STORT GRATTIS till utgivning! Härliga personer som skrivit läskigt bra böcker.


För första gången har jag lyssnat på en ljudbok! Och den var sååå bra. Denna thriller av Susanna Hjertonsson kan jag verkligen rekommendera. Mindfucker är dessutom en genial titel. Den är säkert lika bra att läsa, men som ljudbok var den nästan omöjligt att stänga av. Om neurokirurgen Jan-Olof som växte upp med en psykiskt sjuk mamma och drivs av kvinnoförakt, och självförakt. Och Helena, som är deppig efter sin skilsmässa och får ett fruktansvärt besked. Hon skapar en hittepåkaraktär på en dejtingsajt och får kontakt med Hans. Äntligen är hon inte så ensam längre. Jag kände med karaktärerna, de var trovärdiga, och storyn spännande in i det sista.


Förstod verkligen det braiga med ljudböcker, så jag tänker fortsätta med den här: Borta imorgon av Cecilie Östby. Denna bok vann Storytels krimtävling 2019. Text från Storytel: Julia och hennes framgångsrika man Henry har en överenskommelse. Han sköter företaget, hon serverar lyxiga luncher som imponerar på hans affärsbekanta. Men när en storaffär tar allt mer av hans tid går det ut över deras förhållande. Och när Julia dessutom får veta att Henry festat på Café Opera med sin unga vackra assistent brister det för henne.

Nästa morgon vaknar Julia ensam. På golvet ligger en paljettklänning, men själv minns hon ingenting. Nu inleds en kittlande och oförutsägbar händelsekedja som ser ut att leda till katastrof. Visst vill du läsa?


En familjetragedi är Mattias Edvardsson nya roman. Tre unga människor och två mord. Måste man ju läsa. Tipsar också om hans första bok, En nästan sann historia, som är riktigt bra.

Nyfiken på denna? Jag med! Har du läst? Enligt Adlibris är Allt vi inte sa "en berättelse i gränslandet mellan psykologisk spänning, mörk underhållning och samtidsroman i fritt fall och utan bromsanordning". Yes. Kommer bli perfekt på semestern.

Avslutar med lite gladare bok! Tror jag? Men beskrivningen låter ändå hoppfull. Klubben för lyckliga slut av Caroline Säfstrand, om en skrivkurs, att gå vilse i livet och hitta nya vägar. Låter mysigt!

bottom of page