top of page

Boktips! 4 nya böcker i maj

Uppdaterat: 5 maj 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.


4 nya böcker att se fram emot i maj! Feelgood, psykologisk spänning och familjerelationer!


Love me tender - Constance Debré

Låt mig berätta allt - Caroline Säfstrand

Från och med nu - Martina Haag

Lova mig tystnad - Mattias Edvardsson


Love me tender - Constance Debré

Detta är den första boken på svenska av franska försvarsadvokaten Constance Debré. Tydligen genomgick hon en vårdnadstvist med sin exman, som ville hindra henne från att träffa deras son när hon kom ut som gay, och det inspirerade henne i skrivandet.


När Constance - född i den franska överklassen, toppjurist och boendes i en lyxvåning mitt i centrala Paris - lämnar allt för att bli författare sker det inte utan konsekvenser. Men när hon berättar för sin exman att hon börjat träffa kvinnor dras hon in i en absurd rättstvist för att ens få träffa sin egen son.

Finns det verkligen rätt och fel när det kommer till att älska någon? Vem dikterar villkoren för kärlek? Och vad händer när man går emot normerna?

Love Me Tender är en drabbande autofiktiv roman om klass, normer, sexualitet och moderskap i dagens Paris.


Boken finns här, här och här.


Låt mig berätta allt - Caroline Säfstrand

Boken utspelar sig på fina Ven. För mig som Skåning, jag bor bara cirka två mil från Landskrona, där båten till Ven går, känns det extra mysigt att läsa en bok som utspelar sig där. Det kan vara första boken nånsin jag vet som utspelar sig på Ven? Jag har läst en bok innan av Caroline Säfstrand, också en feelgood: Vingården för vilda drömmar, som utspelar sig i Arild. En mysig berättelse om relationer och livsförändring.

Även denna nya, "Låt mig berätta allt", beskrivs som feelgood och familjedrama, och så här på förlaget Forums hemsida:


Första delen i en ny serie – Hemligheternas ö. Ulrica bestämmer sig för att tillbringa två sommarveckor på den idylliska ön Ven, platsen som alltid rört upp så starka känslor hos hennes mor. Med sig har hon ett gammalt vykort som hon vet kopplar ihop henne med en mörk historia på ön, nu vill hon förstå hur. Mitt emot Ulricas stuga bor Bea, vars liv helt har stannat upp. När hon på radion hör en forskare prata om att alla människor bär på tretton hemligheter, fem så hemliga att vi aldrig berättar dem för någon, undrar hon över turisten på andra sidan vägen. Är hon verkligen här för naturens skull? För båda kvinnorna har livet nyligen skakats om, men en röst från det förflutna kanske kan leda dem in på nya vägar.


Boken finns här, här och här.


Från och med nu - Martina Haag.

Jag har inte läst något av Martina Haag sedan hon skrev krönikor för längesen. Var det i tidningen Mama? Kommer inte ihåg, men vet att jag jag tyckte de var riktigt roliga, inte så lite-leende-roliga, utan så man skrattade på riktigt. Det var total igenkänning om livet som gift och med småbarn och att få ihop allt. Hon skriver också naturligt, rakt upp och ner (garanterat många genomgångar och noga såklart, men känns fortfarande naturligt - DET är ett trix det.). Ser fram mot den här.


Malin och Tanja träffas på en nyårsfest och ingår en pakt. Inom ett år ska de uppfylla alla drömmar de någonsin haft. Ingenting är för pinsamt, läskigt eller svårt. De ger sig ut på en resa som kommer att förändra dem för alltid.

Från och med nu är en berättelse om att befinna sig mitt i livet och inse att det inte kommer att vara för alltid. När ska man bli den person man är ämnad att vara? När ska man testa alla äventyr man har längtat efter, men inte vågat göra? Flyga över Grand Canyon, se slutet av kinesiska muren eller kyssa en främling högst upp i Eiffeltornet? Och någon gång i sitt liv måste man väl ändå sätta eld på den där julbocken i Gävle.

Det är också en berättelse om att riktig vänskap finns att hitta på de mest otippade ställen. Att det är oerhört svårt att vara människa ibland, men att det finns ett nytt liv att leva där ute bara man är modig nog att våga leva det.


Boken finns här, här och här.


Lova mig tystnad - Mattias Edvardsson

Extranyfiken på skånska författaren Mattias Edvardsson och hans fjärde bok i Lundasviten. Psykologisk spänning som beskrivs så här:


Jari och Maria befinner sig mitt i livet med lyckade karriärer och en välordnad tillvaro på vackra Stavstensudde i Trelleborg. Deras tonårsdöttrar Isabella och Amanda gör bra ifrån sig både i skolan och sina idrotter. På andra sidan stan bor Sasho och Linda i skuggan av den gamla gummifabriken. Egentligen hade de inte tänkt att bli långvariga på ICA, men nu har de passerat fyrtio och sitter fast. Sonen Niko är det stora glädjeämnet, duktig och disciplinerad. En sommarkväll träffas Amanda och Niko och det slår omedelbart gnistor om dem, men föräldrarna tycks inte lika nöjda med sina tonåringars förälskelse. Familjerna delar ett mörkt förflutet och det dröjer inte länge förrän livet vänds upp och ner, och snart är katastrofen ett faktum.


Boken finns här, här och här.


PS: vill du få ett mail med boktips varje torsdag? Då ska du skriva upp dig HÄR! Dessutom får du de första 3 kapitlen av min feelgoodroman Zinfandelsommar GRATIS.


Comments


bottom of page