top of page

Boktips! 4 nya böcker i mars

Inlägget innehåller annonslänkar
Ändå härlig blandning av nya böcker i mars?! Feelgood och roman-romaner. Livet!


Jojo Moyes - Andra kvinnors liv

Jojo Moyes är tillbaka med en helt ny roman om klassklyftor och självförtroende!


Nisha Cantor och Sam Kemp är två väldigt olika kvinnor.


Fyrtiofemåriga Nisha lever ett glamouröst liv i överflöd, tills det att hennes man plötsligt kopplar bort henne från alla tillgångar. Fyrtiosjuåriga Sam har en helt annan tillvaro, där en stor del av tiden handlar om att få ekonomin att gå runt för henne och familjen.


Men allt förändras när Sam en dag av misstag får med sig Nishas gymväska hem. I den hittar hon ett par skor, som hon inte kan motstå att kliva i. Plötsligt går hon med lite rakare rygg, och med ett större självförtroende. I samma stund får karriären dessutom ett lyft.


Samtidigt som Sam skördar framgångar håller Nisha på att förlora allt.


Men Nisha har en plan för att få sitt liv tillbaka.


Andra kvinnors liv är en underhållande och varm berättelse om hur de minsta av misstag kan förändra exakt allt. Ren och skär läsglädje från en av världens bäst säljande författare.


Köp boken här, här eller här.


Är du sugen på fler tips av Jojo Moyes skriver jag om fyra böcker här - alla finns som pocket.


Emma Hamberg - Au revoir Agneta

Uppföljaren till succén Je m appelle Agneta är här!


Äntligen har Agnetas liv fallit på plats. Nu vet hon precis var och hur hon vill leva sitt det: i SaintCarelle, tillsammans med Einar, Bonnibelle, Fabien,katterna, ostarna, kindpussandet, vinet, baguetternaoch klostret. Men hur stadigt ett medeltida kloster än står, kan det faktiskt falla i bitar av en enkel knackning på porten. I alla fall om det är ett oväntat myndighetsbesök som tränger sig på. Med en enda knackning slås den magiska världen Agneta gjort till sin sönder. Einar vet allt om förgänglighet och att inget varar för evigt. Så han bestämmer sig med en axelryckning för att klinga av tillsammans med sitt kloster. Agneta ser hur klostret och Einar försvinner framför henne. Klinga av? Aldrig i livet!I stället samlar Agneta ihop sina trupper Fabien,Bonnibelle, Paul och de andra för att rädda klostret. De har varken pengar, makt, ordning eller reda att slåss med. Däremot har de vansinnigt vackra underkläder.


I Au Revoir Agneta går solen obönhörligt ner över klostermuren. Skymningens strålar brinner bakom dignande aprikosträd och gamla statyer, och Agneta tänker på sandslott. Är det verkligen värt att bygga sandslott när tidvattnet ändå sveper dem med sig vid dagens slut? Med det tar Agneta på sig sina vackraste underkläder och bestämmer sig för att övervinna precis alla tidvatten.


Emma Hamberg är en av våra mest hyllade och älskade författare, och hennes karaktäristiska livsglädje och människokärlek syns på varje sida.


Köp boken här, här eller här.


Karl Ove Knausgård - Det tredje riket


Det tredje riket är tredje boken i serien som inleddes med Morgonstjärnan (2021) och fortsatte med Vargarna från evighetens skog (2022). Nu fördjupas mysteriet ytterligare.


I Det tredje riket återser vi flera av karaktärerna från de tidigare romanerna, de som då inte hade en egen röst utan blev sedda och tolkade av andra. Nu får de komma till tals om hur de upplevde de varma augustidagarna då en ny stjärna uppstod på himlen. Vad hände med de tre ungdomarna i black metal-bandet som påträffades mördade i skogen? Eller med mannen som återuppstod på operationsbordet? Varför kommer det inte längre några döda till begravningsbyråerna? Och vad är det som sker med människornas drömmar - det är som om någon tar över dem under natten. Och den nya stjärnan som alla ser men ingen kan förstå - är det bara en ny stjärna eller ett varsel? Men i så fall, varsel om vad?


Romanerna i Morgonstjärnan-serien handlar om det som vi inte förstår, det stora dramat sett genom det lilla livets begränsade lins. Men först och främst är det romaner om vad som sker när de mörka krafterna i världen får fritt spelrum.


Köp boken här, här eller här.


Tatiana de Rosnay - Vi mår bättre imorgon

Storslagen roman om familjeband och vänskap


Den ensamstående mamman Candice lever ett lågmält liv i Paris. En regnig vinterkväll blir hon vittne till en trafikolycka där en kvinna blir påkörd och allvarligt skadad. Candice tillkallar ambulans, och besöker sedan kvinnan på sjukhuset. Hon inser att Dominique, som förlorat ena benet i olyckan, inte har särskilt många vänner. Candice erbjuder sig därför att hjälpa henne med några ärenden, vilket leder till att kvinnorna träffas allt oftare och snabbt inleder en vänskap.


Candice blir helt uppslukad av den intensiva vänskapen. Hon fascineras av den eleganta och gåtfulla Dominique, och trots att hennes familj försöker varna henne låter hon Dominique komma allt närmare. Men vad vill Dominique egentligen? Vad är sant i hennes många berättelser? Det här är en vindlande historia med flera lager av hemligheter.


Vi mår bättre i morgon är en klassisk de Rosnay-roman, ett familjedrama med underliggande hemligheter och intriger. Tatiana de Rosnay är tillbaka i högform med en storslagen och dramatisk berättelse i Parismiljö.


Tatiana de Rosnay är den fransk-engelska författaren bakom bästsäljarna Sarahs nyckel, Bumerang, Huset vi älskade och Regnvakt. Vi mår bättre i morgon är hennes femtonde roman.


Köp boken här, här eller här.Comments


bottom of page