top of page

Boktips! 5 nya böcker i april

Uppdaterat: 2 maj 2023INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR


Dessa böcker ser jag fram emot nu! Alla dessa boktips jag skriver gör att min läshög börjar bli ganska hög så några får nog vänta till sommaren men det gör ju inget. Hellre så än att riskera vara utan bok, hemska tanke.


Au pif! - Emma Hamberg


Au Pif! av Emma Hamberg. Denna tipsade jag om i kokboksspecialare. Ser så fin ut att den får va med här också.


Franska recept och små berättelser. Följer Emma Hamberg på Instagram, hon verkar vara en så jäkla härlig person. SÅ här skriver hon själv om boken: "Vill ni bada i ostar, ostron, vin och konst? Vill ni släppa sargen och flyga rätt in i ett smörmjukt franskt äventyr?" JA!


Hon lovar smör, socker, vitt mjöl, alkohol, lite naket, några tårar, mycket dans och massa njut. GE HIT BOKEN NU.Förläggarens hustru - Clare ChambersNy bok från förlaget Etta, systerförlag till Sekwa, som gett ut en massa franska favoritböcker. Så här beskrivs Förläggarens hustru på förlagets hemsida:


"Christopher drömmer om att bli författare och hoppar till sina föräldrars förtvivlan av universitetet för att skriva. Han tas upp i kretsarna kring den framgångsrika Londonförläggaren Owen och hans hustru Diana, och framtiden ser ljus ut.


Den aspirerande författaren fascineras av sitt nya sammanhang, men plötsligt händer någonting som gör att han bryter upp och lämnar London för alltid. Han slutar skriva och flyttar till Yorkshire där han lever ett stilla liv.


Tjugo år senare söker en ung akademiker som forskar om Owen upp honom och Christopher tvingas möta sitt förflutna – något som leder till en livsomvälvande upptäckt."


Låter lovande! Tänker mig en massa fina miljöbeskrivningar och ser den engelska landsbygden framför mig redan, för Yorkshire är väl landet? Kollade upp, jo det är det. Ser magiskt fint ut.


Min är hämnden - Marie NDiayeDen franska författaren Marie NDiaye som har tippats få nobelpris är är tillbaka med en ny roman, Min är hämnden. När boken gavs ut i Frankrike kallades den av tidningarna höstens "främsta och mest skarpslipande diamant".


Så här beskrivs den av förlaget:

"Maître Susane, en 42-årig advokat, får besök av en man vid namn Gilles Principaux. Hon tycker sig känna igen honom men kan inte vara säker. Som tioårig flicka var hon hejdlöst förälskad i en fjortonårig pojke som skulle kunna vara han, men vad som egentligen hände då är höljt i dunkel. Blev hon utsatt för något, som hennes far hävdar? Hon litar inte på sina egna minnen.


Det Principaux vill ha hjälp med är ingen liten sak: att försvara hans hustru, som just har tagit livet av parets tre små barn.


I Maître Susanes liv flockas samtidigt andra människor. En vag känsla av skuld präglar tillvaron, och nu har ett spöke från det förflutna kommit tillbaka med en hårresande begäran. Men vem är egentligen Gilles Principaux? Skruvarna dras åt i detta drama om sanning och minne."


1959: Ingrid och Georg - en kärlekshistoria1959: Ingrid och Georg. Fastnar för såna här bokomslag. Påminner om tv-serien Mad Men?


Fast jag skulle inte köpa en bok bara för omslaget, utan att läsa baksidestexten. Skulle du?


"Stockholm i slutet av 50-talet. Ingrid bor med sonen Tom i ett liten lägenhet på Sankt Eriksplan. Hon är lärarinna på en flickskola och njuter av att bestämma över sitt eget liv. Hon är en välkommen gäst hos väninnan Britt och hennes man Ingvar, en känd filmproducent, som har fina bjudningar med spännande gäster.


Så träffar hon Georg, en ung ambitiös journalist, som just flyttat till stan och har stora drömmar om modernitet och ett samhälle som utlovar en bättre framtid för alla.


Ingen av dem har egentligen bråttom att binda sig, men när Ingrid blir gravid gör de vad som förväntas av dem, tar sitt ansvar och planerar för en gemensam familj. De delar hopp om gemenskap och kärlek, men hyser också båda en stark längtan efter ett friare sätt att leva." Boken finns att köpa här.


Allt blir bra - Carolina SetterwallJag har läst Carolina Setterwalls första bok, Låt oss hoppas på det bästa, som handlar om när Carolina en morgon finner sin man död i sängen. Den sista gången jag säger god natt till dig vet jag inte att det är sista gången jag gör det. Om jag hade vetat det hade jag förmodligen lagt mer energi i avskedet. I stället säger jag att jag tror att jag går och lägger mig hos Ivan snart. Du protesterar inte. Med blicken fäst vid din dator låter du mig gå och jag gör det, jag går, för allra sista gången går jag ifrån dig. Jag tror att vi ska ses i morgon bitti. Det gör vi inte. Vi ses aldrig mer.

Den är så bra, fast det gör ont i magen att läsa den. Låt oss hoppas på det bästa kom 2018, och är utgiven i 25 länder.Så här beskrivs hennes helt nya bok, Allt blir bra:


"Allt blir bra. Det lovar Mary och John sina barn när de berättar att de ska skiljas. Men separationen blir något helt annat än vad de har tänkt sig. John finner sig snart omhändertagen av en ny kvinna, medan Mary tvingas inse att en kvinna utan partner inte anses som något självklart eller attraktivt. Samtidigt som John rör sig vidare med såväl barnens tillit som sin personliga ekonomi intakt, måste Mary - som har lärt sig leva för andras godkännande - omvärdera sig själv, sina val och sitt liv."Vill du fortsätta få nya boktips första torsdagen varje månad? Anmäl dig här! Nu får du dessutom helt gratis en PDF med de tjugofem första sidorna i min nya roman, Zinfandelsommar. Här är några ord av de som läst den:


Om Zinfandelsommar:


"Får lite ont i magen (i det här sammanhanget är det alltså något positivt)"


"En bok som tar fram alla känslor"


"Skickligt hur du lyckats ta detta ledsamma allvarliga ämne och ändå lyckas få mig att skratta."


"Jag tyckte jättemycket om den, längesen en bok fick mig att känna så många olika känslor, både fina och jättejobbiga. Ser väldigt mycket fram mot uppföljaren."


Köp signerat ex av Zinfandelsommar direkt här! Fri frakt (värde 29 kr)!


Tidigare boktips:


2022


2021


Comentários


bottom of page