top of page

Boktips! Barnböcker!Älskar barnböcker! Såklart finns det miljoner fler än de här men detta är helt klart bland de som vi läst flest gånger här hemma...


Pixiböcker

Lille P och sjörövaren och Här går farbror Otto är pixiböcker. Jag har sparat alla pixiböcker vi samlat på oss genom åren, de är så gulliga ju! Har till och med köpt Pixi-adventskalender till mig själv flera jular... Pixin om Otto kanske var mest gullig för att äldste sonen heter Otto, men ändå en mysig berättelse om farbror Otto som är på promenad. Han ska inte köpa kaffe, han ska inte gå över gatan, inte gunga gungbräda och inte sätta sig på bänken i parken. Han ska mata fåglarna!


Max-serien

Barbro Lindgrens böcker om Max gillade vi extramycket för att yngsta sonen heter Max. Och de superfina illustrationerna av Eva Eriksson, som också ritat Mamman och den vilda bebis och massor mer. Finns hur många böcker som helst i serien om Max. En kort mening med text på varje uppslag, upprepande så som många barn tycker om. Och roliga!


Petter och hans fyra getter

Böcker på rim gillar man ju. Och den här kan jag nog utantill fortfarande. "I sin stuga bodde Petter, Med en katt och fyra getter." Den är både rolig och lite läskig. "Mitt i skogen i en sten, bodde trollet Ludenben. Ludenben var alltid arg - Alltid hungrig som en varg."


Text och bild av Einar Norelius som bland annat också tecknat Pelle Svanslös, och sagosamlingen Bland tomtar och troll.


Det var det fräckaste!

Men kanske största favoriten - Det var det fräckaste! Om den lilla mullvaden som ville veta vem som hade gjort det... som börjar med att den lilla mullvaden sticker upp huvudet ur sin håla, och något brunt avlångt landar rakt på hans huvud. Eftersom han är närsynt kan han inte se vem som har gjort det. Sedan bajsas det genom boken - det slasklandar lösa klickar och dunsdråsar stora dyngbollar. Otroligt roligt!

Comments


bottom of page