top of page

Boktips! Karin Slaughter!

Dags för ny digital bokcirkel! Tredje gången. Innan har vi läst "Flicka sedd bakifrån", av Jesper Wung-Sung, och nu läser vi "Andra kvinnors liv", av Jojo Moyes (kommer recension nästa vecka).

Två helt olika böcker och nu dags för en till som är helt olik:).


Jag har valt Karin Slaughter, "Bortglömd flicka". Den här gången en pocket. Deckare! Och enligt Malin Persson Giolito i tidningen Vi läser den bästa deckaren i år. Baksidestexten voilà:


En liten stad gömmer en stor hemlighet.

Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn gör sig redo för avslutningsbalen, som borde vara skolårets höjdpunkt. Men hennes liv har tagit en oönskad vändning och kvällen slutar med att hon blir mördad.

Hennes sammansvetsade kompisgäng håller tyst, hennes respekterade och förmögna familj drar sig undan och livet i den lilla staden lunkar vidare. Fyrtio år senare är omständigheterna kring mordet på Emily fortfarande ett mysterium. Men allt är på väg att förändras.

Kriminalkommissarien Andrea Oliver anländer till Longbill Beach på sitt första uppdrag: att skydda en domare som utsatts för dödshot. Men i hemlighet är hon där för att skipa rättvisa åt Emily, som hon har en personlig koppling till. Väl på plats inser Andrea att hon måste finna sanningen innan hon själv blir tystad.


Så här brukar vi göra på digital bokcirkel: du blir med i en sluten Facebook-grupp där vi skriver kommentarer om boken. Skriv längs med läsningen (utan att avslöja för mycket) eller när du läst klart. Det bestämmer man själv. Vi sätter ett slutdatum som tidigare har varit två månader framåt. Så att man både hinner läsa klart det man håller på med just nu, och skaffa hem boken, och läsa klart den. Datum för denna digitala bokcirkel blir 8 juni. Är du sugen på att vara med eller bara vill veta mer? Skicka ett mail till mig: pernilla@cpublishing.se.Comments


bottom of page