top of page

Boktips! Kvinna sedd bakifrån

Jag har läst "Kvinna sedd bakifrån" av Jesper Wung-Sung. Den världsberömda nacken på omslaget, oljemålningen av konstnären Vilhelm Hammershøi, tillhör målarens fru Ida. Och det är just Ida som är bokens huvudperson. Hon står modell timme efter timme, dag efter dag, år efter år. Genom att gifta sig med Vilhelm kom hon bort från den lilla byn, bort från sin psykiskt sjuka mamma. Men inte bort från minnena av sin döda bror.

Boken är så himla fint skriven och jag är riktigt glad att jag valde just den här till vår digitala bokcirkel. Den allra första till och med.


Faktiskt valde jag den bara för omslaget. (kanske blev lite "lurad" också av de femstjärniga omdömena, okej) Men det blev bra. Alla tyckte om boken.


Här är några av kommentarerna under läsningen:


"Vilken bok!!! Tjutit den senaset halvtimmen men det var det värt!"


"Gillar Ida" Hon är både modig och rolig! Finurlig och mopsig!"


"Förstår inget med den grönhåriga pojken, gör ni?"
Sällan har jag vikt så många sidor på grejor och formuleringar som jag vill komma ihåg!Fina målningar som konstnären blev mest känd för efter sin död.Var med på nästa digitala bokcirkel! Då blir det en helt annan bok och det är gott om tid att läsa den. Maila mig om du vill veta mer: pernilla@cpublishing.se


Comments


bottom of page