top of page

Boktips! Ny bok av Mattias Edvardsson


Mattias Edvardssons nya spänningsroman heter "Lova mig tystnad". Boken som är helt ny, släpptes den 2 maj. "Lova mig tystnad" är del 4 i serien "Lundasviten" som också består av:


1. "En helt vanlig familj"

2. "Goda grannar"

3. "En familjetragedi"


"Lova mig tystnad" utspelar sig icke i Lund, men i Trellehulla, som vi säger på skånska (Trelleborg alltså). Det är en hel del skånska uttryck och skånsk miljö i berättelsen, man känner doften av hav och tång och ser de trelleborgska palmerna framför sig.


Boken handlar om två familjer. Fyra föräldrar, två döttrar och en son. Jari och Maria har lyckade karriärer och bor i det "finare" området i Trelleborg med sina döttrar, Isabella och Amanda. På andra sidan stan bor Sasho och Linda som båda jobbar på Ica och har stora förväntningar på sonen, Niko. När Amanda och Niko träffas förändras allt.


Boken berättas som ett hopp rakt in i vardagen (eh utom mordet). Familjepusslet, relationer, tjafs med tonårsbarn, den mörka skräcken av att inte veta vad de har för sig, hur och vilka gränser man ska sätta, att vara konsekventa och enade som föräldrar inför barnen, relationen till vänner, ytan, karriär och padelmatcher.


Berättelsen är smart, snyggt och trovärdigt berättad och utspelar sig i två tidslinjer, Före mordet och Efter mordet. Det gör att både karaktärerna och berättelsen får mer djup ju längre man läser. Och det är spännande in i det sista. LÄS!Vill du fortsätta få tips på nya böcker och också hänga med mig när jag i oktober, på mitt egna förlag, ger ut min andra roman, Valpolicellavår? Skriv då upp dig HÄR, så får du dessutom de första tre kapitlen i min första feelgoodroman, Zinfandelsommar, direkt på mail.

コメント


bottom of page