top of page

Boktips! Skuggläge av Kristina Ohlsson


Yes, en ny del i Strindbergserien är här. Den kom i och för sig redan i november, men nu ska jag läsa den! Skuggläge är del tre i serien om August Strindberg (inte författaren), den före detta finansmannen som flyttar från Stockholm till en liten by i Bohuslän. Köper en begravningsbyrå där han startar second hand-butik. Men så sker det mord och han lär känna den trevliga polisen Maria.


Tredje delen Skuggläge beskrivs så här:


Efter ”Stormvakt” och ”Isbrytare” är Kristina Ohlsson tillbaka med den tredje boken i den älskade Strindbergserien. Sommaren står i blom, havet glittrar och August har dragit i gång en stor bakningstävling på Hovenäset. Men så rullar plötsligt dimman in, och samtidigt skakas idyllen av att en man hittas hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Dödsfallet väcker snabbt misstankar hos kriminalinspektören Maria Martinsson och hennes kollegor inom polisen. Vem är mannen och vad har fört honom till Hovenäset?


Utredningen leder dem bakåt i tiden till den förfärliga sommaren 1989 då Lydia Broman hittades mördad och styckad i sitt hem på Hovenäset.


Dömdes verkligen rätt gärningsman den gången? Och hur långt är de som vill att det förflutnas hemligheter ska få vara i fred beredda att gå?


Första delen i serien heter Stormvakt och andre delen heter Isbrytare. Båda är mysiga och ganska lättlästa deckarhistorier som man kan läsa ut en slö helg i soffan. Tror att de funkar att läsa fristående men nog roligare ha läst dem i ordning. De två första finns som pocket!


Jag läser den som e-bok, för att jag i söndags kväll var helt tvungen att ha något nytt att läsa och inte kunde vänta till dagen efter och köpa boken, och INTE hittade en enda vettig bok hemma. Läser underbara "Kvinna sedd bakifrån" samtidigt, men den är så bra att jag måste spara på den lite. Gillar pappersböcker bättre än e-böcker, och ljudböcker inte alls... Dessa e-böcker har jag läst på sista tiden.

Comments


bottom of page