top of page

6 nya böcker i oktober

Jag kommer inte hinna göra något annat än att läsa i oktober. Kolla alla bra böcker som släpps! Här är sex av dem:


Claire Keegan är en av Irlands största författare. Bara det gör att jag vill läsa hennes böcker. Irland! Är ju ett favoritland, trots att jag aldrig varit där. Men ändå! Hon har vunnit en massa priser och publicerat noveller i The New Yorker. Det tredje ljuset är en modern klassiker på Irland och nu efter elva år kommer uppföljaren, Små ting som dessa. I Det tredje ljuset skickas en flicka till fosterföräldrar utan att veta när hon kommer att återvända.


Harvey är en roman om Harvey Stein, skriven av Emma Cline. Vill man läsa en bok om filmproducenten som dömts för sexuella trakasserier av hur många kvinnor som helst? Jag läste en intervju med författaren Emma Cline, angående hennes förra bok, Daddy, och tyckte hon verkade klok, intressant och jäkligt begåvad. Tänkte att en person som hon skulle kunna skriva en bra bok om äcklet Harvey Stein. Och det gjorde hon.


Skådespelaren och nu också författaren, Rachel Molin, har debuterat med boken Dungen. Om vänskap och livshemligheter. Gör som jag och provläs här! Hur bra sida är detta egentligen förresten? Som att ha hela bokaffärens böcker hemma och gå runt och läsa i. Varsågod för bra tips.


Äntligen! Tredje delen i Fredrik Backmans serie Björnstad - Vinnarna. Det har gått två år sedan allt som ingen vill tänka på hände, alla har försökt gå vidare men något med den här delen av skogen låter oss aldrig riktigt göra det. Vi är en stad med sorg i hjärtat och våld i luften, vi älskar sagor med lyckliga slut men innerst inne visste vi nog alltid att det här inte var en sådan. Åh! Måste läsa. Och om du inte sett serien på HBO av de två första böckerna så är det ett hett tips. (Fast böckerna är bättre.)


Malin Persson Giolito is back! Sedan hennes förra bok har jag roat mig med att läsa Malins Instagram som är fullt av roliga smarta texter. Men nu kan jag snart läsa hennes nya, I dina händer.

UPPDATERING: Nej - boken skulle släppas i oktober, men kommer först i februari 2022. SNYFT!


Slukhål är fortsättningen på Rotvälta, Tove Alsterdals nya deckarserie. Om Slukhål är lika bra som Rotvälta så är den superbra. Suveräna naturskildringar från Höga Kusten. Tror jag, aldrig varit där. Så Irland och Höga Kusten nästa alltså. Polisen Eira Sjödin kommer tillbaka till Kramfors där hon växte upp, för att ta hand om sin dementa mamma.


Tidigare månadsboktips med nya böcker finns här:Kommentare


bottom of page