top of page

Boktips: Mot paradiset av Hanya Yanagihara

Uppdaterat: 20 maj 2022


Hanya Yanagihara har släppt en ny roman. Mot paradiset, av Hanna Yanagihara. Författaren som skrev "Ett litet liv", som jag tyckte var helt fantastisk. Även denna är ett finfint boktips.


Än så länge har jag inte läst mer än ca 200 sidor, vilket är ungefär en fjärdedel av denna tjocka roman. Än så länge tycker jag mycket om den. Men kan inte säga mer innan jag läst ut.


Så här beskrivs boken på Adlibris:


Det är 1893 och New York är en del av de Fria staterna, där man ska kunna älska vem

man vill. Men när en skör ättling till en framstående familj dras till en charmig, obemedlad musiker – då möter han motstånd. På Manhattan 1993, mitt under aidsepidemin, lever en ung hawaiiansk man med sin äldre, rikare partner och tvingas dölja sitt barndomstrauma.

Och 2093, i en totalitär värld som plågas av sjukdomar, försöker en berömd forskares barnbarn lösa gåtan med sin makes försvinnanden. Tre århundraden, tre fin-de-siècleberättelser om det amerikanska experimentet; Mot Paradiset är en mästerligt orkestrerad roman om vårt behov av att skydda dem vi älskar och smärtan som uppstår när vi inte kan.


Återkommer med recension när jag läst ut.


Det kan dröja lite eftersom jag är i slutfasen av att förbereda mitt eget manus för att skickas till lektör. IMORGON. Och jag är inte alls där jag tänkt att jag skulle vara. Har skrivit 133 sidor och mycket återstår att få koll på. Men jag behöver verkligen en avstämning! Manuset heter just nu Valpolicellavår och är en fortsättning på Zinfandelsommar. Som går att köpa här!Comments


bottom of page