top of page

Mysig sommarbok!

Regmannen - en trädgårdsberättelse. En så mysig bok! Och SÅ bra berättad av Jonas Karlsson. Han skriver så bra att man blir helt avslappnad och glad! Måste direkt leta upp fler böcker av honom. Men - denna. "Regnmannen". En berättelse om rosor, regn, slumpen, att bli äldre och att bli lämnad ensam kvar.


Den äldre ensamme och motvilligt pensionerade regissören Ingmar vårdar alla rosor som hans fru drivit upp så fint. Det går sådär. Nyfikna grannar kommer med goda råd som han verkligen inte är intresserad av. Dessutom har han ont i knät, och ingen fattar hur de ska kunna hjälpa honom. Allra minst hans son, som är läkare, vilket inte gör saken bättre.


En dag hittar Ingmar en rostig gammal kran långt in i den övervuxna trädgården. Det är bevattningsförbud pga torkan och han måste gömma den gula trädgårdsslangen så att ingen ser vad han har för sig. Vattna får man ju inte. Kranen visar sig kunna öppna upp de mest oväntade händelser. Plötsligt går det ändå att prata med grannen.


Han är kanske inte så dum som han verkar.


Boken är både rolig och allvarlig. Mysig och berättad på ett jättefint sätt av Jonas Karlsson. I början kanske lite upprepande på sina ställen, men det gör ingenting. Man vill läsa vidare.


Så denna tycker jag verkligen du ska läsa. Helt perfekt att sträckläsa på stranden eller i trädgården medan man lyssnar på regnet. Nu vill jag köpa ännu fler rosor! Och fler böcker av Jonas Karlsson!

Comments


bottom of page