top of page

Cafégardiner och 64-årig debutantVår i Lund och sol på lunchpromenixen. Då blir det bok o utomhussallad. Tänkte jag. Men! På väg från kontoret till bokaffären till salladsaffären till kontoret = 7 minuter, kom jag på en lösning till ett problem i manuset. Så snabbt tillbaka och skriva.


I nya boken, Valpolicellavår finns en kort tillbakablick till fortsättningen på dåtiden i förra boken... hmm ja har du läst Zinfandelsommar så hänger du med. Huvudpersonen Andrea behöver berätta "sanningen" om Frans pappa för sin bästa kompis Margot. Och nu vet jag hur. Andrea och Margot träffas i Andreas nya lägenhet, det är december 1996, båda är gravida i femte månaden och de lyssnar på dubbel-CD:n Absolute Christmas.


Tänkte på hur det såg ut hemma hos folk på den tiden (när jag tänkte på det så tänkte jag att, 1996, det är väl en 15-20 år sen? För hilvede, det är nästan 30 år sen?!?), kom på att jag hade sytt cafégardiner i skotskrutigt tyg till min o mannens första gemensamma lägenhet. Så det fick Andrea också både sy och ha. Så präktigt? Så där sitter de i alla fall, mer kan jag ju inte berätta då blir det ju inte spännande sen.


Men skrivandet går framåt och snart kan jag visa omslaget! Samma illustratör som gjorde omslaget till Zinfandelsommar, väldigt glad för det.


Köpte i alla fall två böcker faktiskt. En syns inte. Den som syns är Jojo Moyes nya. Andra kvinnors liv som vi ska läsa till den digitala bokcirkeln. Roligt! Den andra är "Lektioner i kemi". En debutroman som publicerades när författaren Bonnie Garmus var 64 år. YES. Blev extra glad när jag bläddrade i böckerna nu och såg att det var liten text i båda. Inte så vanligt tycker jag det känns som? Eller?


Förresten, första


Förresten så är idag sista dagen att köpa Zinfandelsommar för 39 kr INKLUSIVE FRAKT. Det är lite crazy. Därför går priset upp till vanliga 95 imorgon (plus frakt). Så passa på nu!bottom of page