top of page

Skrivande

Jaha. Vad har jag nu gjort? Sagt att jag ska skriva om skrivande. Som jag nästan inte vågar prata om. Men skriva är ju lättare. Många (snälla personer tack så mycket) frågar mig hur det går med nästa bok. När kommer uppföljaren på Zinfandelsommar?


Den skriver jag på, det gör jag. När jag inte översätter, som faktiskt är mitt jobb. Eller stickar. Som verkligen inte är mitt jobb. Eller bakar foccaccia. Gott. Eller kollar Netflix. Roligt. Och så måste jag ju se nya Game of Thrones. Måste ju veta vad som hände tvåhundra år innan. Det måste man ju. Och snart kommer ny säsong av Handmaid's tale. Kan inte missa. Och så alla nya böcker som bara råkar hoppa ner i mina varukorgar på internätet. Sen spelar jag lite padel. Sådär tre fyra gånger i veckan. Och joggar lite ibland. Så håller jag på. MEN. Sen kommer jag på att jag vill bli författare. Just do it. Hur svårt kan det va? Så ibland skriver jag också. Planen är att skriva ettusentrehundratjugo ord om dagen. 1320. Det är inte alls omöjligt. Egentligen.

Idag skrev jag det fyrtiofjärdetusende ordet på nya manuset! Yes. Målet är sextiotusen. Det är ganska lagom för en feelgood. Eller vilken genre det nu blir. Det får vi se. Så början, mitten och slutet finns nu. Det är bara att få till sammanhanget där mellan.


Sen kom jag på idag en intressant sak. Boken ska heta Valpolicellavår. För det passar med Zinfandelsommar. Och låter ju fint. Val, vår, policell. Gulligt och bra. Men hittills, det vill säga två tredjedelar in i boken, så finns det ingen som helst koppling till varken Valpolicella eller vår. Det får jag lösa nästa vecka. Kanske kan fundera på det medan jag bakar bröd... eller stickar...


Tanken är i alla fall att detta manuset SKA vara klart att skicka till förlag siste september. Och nu när jag skriver det här så känns det mycket mer sannolikt att det kommer att hända. Än om jag inte skriver ut det så här i verkligheten (= mamma, man och syster som läser, men ändå!) Och om det inte blir antaget, vilket ju jag får inse är den absolut största sannolikheten, så kommer jag ge ut den själv. Och då kommer den finnas att köpa före jul. Precis ett år efter Zinfandelsommar. Snabbt jobbat, faktiskt. Med tanke på hur mycket jag har översatt, läst, stickat, bakat och antal spelade padelmatcher så undrar jag hur det gick till.


Vi hörs på söndag, med ett nytt pratigt skriv om skrivande (och sånt som hör till)!

Comments


bottom of page