top of page

Författardrömmar?

Uppdaterat: 17 jan. 2023Har du författardrömmar? Kanske du har kommit så långt att du har skrivit alla de där orden som ska bli en bok. Sådär 60 - 80 000 ord. Nu ligger de där i datorn och kanske har du blivit refuserad av en massa förlag. INGEN FARA. No no no no. Det är inte många utgivna författare som aldrig blivit refuserade. Så än ska du inte ge upp.


Eller har du kanske skrivit ett första kapitel som du undrar, är det här något att bygga vidare på? Funkar mina karaktärer? Vill man läsa vidare?


När jag skrev manuset till min bok Zinfandelsommar tog jag hjälp av lektör, flera olika, vid flera tillfällen. Jag fick otroligt bra input. Bland annat strök jag tre karaktärer som inte tillförde ett enda dugg (mer än att de var roliga att skriva), jag fick veta att min huvudperson "undrade" väldigt mycket.... 78 gånger faktiskt, och svar på var ens största problem finns i manuset. Men framför allt ger en lektör också positiva kommentarer om det som är bra. Och det behöver man verkligen höra.


Det finns så otroligt mycket att skriva om detta och det kommer jag göra här varje söndag fram till december. Voilà programmet:


Söndag 18 september: Vad är första kapitel-analys Del 1/2

Söndag 25 september: Vad är första kapitel-analys Del 2/2

Söndag 2 oktober: Vad är lektörsutlåtande Del 1/3

Söndag 9 oktober: Vad är lektörsutlåtande Del 2/3

Söndag 16 oktober: Vad är lektörsutlåtande Del 3/3

Söndag 23 oktober: Synopsis eller inte?

Söndag 30 oktober: Om karaktärer Del 1/3

Söndag 6 november: Om karaktärer Del 2/3

Söndag 13 november: Om karaktärer Del 3/3

Söndag 20 november: Böcker om att skriva

Söndag 27 november: Dialog 1/2

Söndag 4 december: Dialog 2/2


Dessutom, roligt roligt, kommer jag vara på Dalby bibliotek torsdag den 8 december kl. 18, och prata om just Författardrömmar. Har du skrivdrömmar så kom dit! Jag kommer vara tossenervös men det kommer bli kul! Ställ frågor och undra allt om skrivande. Har du frågor innan dess, eller behöver hjälp med ditt manus, ta kontakt med mig eller läs mer om mina tjänster här.Comments


bottom of page