top of page

Varför du ska läsa Zinfandelsommar och 5 boktips

Uppdaterat: 25 feb. 2022


197 sålda ex på 10 dagar! Så många som redan har köpt Zinfandelsommar! Och den finns att köpa på Akademibokhandeln Center Syd, Adlibris och Bokus.


Det är magiskt! och de första har läst ut den och skriver så fint att jag blir helt rörd och förvirrad och GLAD:


Får lite ont i magen (i det här sammanhanget är det alltså något positivt ) Gillar också de roliga och lite skruvade situationerna med henne och Margot i nutid. Tänker att även om det är på gränsen till trovärdigt är det precis så galet som det ibland kan bli. (Helena S.)


Verkligen en bladvändare! En bok som tar fram alla känslor på en gång.

Huvudpersonen kändes inte som en bokkaraktär, utan mer som en vän vars liv man får följa.

Så genuin och härlig! (Marika H.R.)


Nu är den slut! Vilken cliffhanger! Har massa frågor som jag hoppas få svar på i nästa. Så tragiskt hur Andreas trauma påverkat hela hennes liv! Skickligt hur du lyckats ta detta ledsamma allvarliga ämne och ändå lyckas få mig att skratta. (Ann H.P.)


Jag tyckte jättemycket om den, längesen en bok fick mig att känna så många olika känslor, både fina och jättejobbiga. Ser väldigt mycket fram mot uppföljaren. (Jonna P.)


5 boktips (utan inbördes ordning)


Patria av Fernando Aramburu - Baskien, ETA, familjesår och splittringar.

Trion av Johanna Hedman - funderingar om identitet, klass och kärlek.

Samlade verk av Lydia Sandgren - mångårig vänskap och kärlek i Göteborgsskildring.

Ett år av vila och avkoppling av Ottessa Moshfegh - bestämma sig för att sova bort ett helt år.

Jag for ner till bror (hela trilogin) av Karin Smirnoff - svart, rå, våldsam och fin. Unikt språk.


Just nu läser jag Cardiff, by the sea av Joyce Carol Oates - min absoluta favoritförfattare. Blev helt förälskad i omslaget. Helt ny bok så finns inte på svenska än, består av fyra noveller. Mmmm bra än så länge i alla fall. Recension kommer.


Just nu tittar jag på alla Marvel-filmer. Beslut i familjen under julhelgen så bara att hänga med. Riktigt roligt. De ska ses i en särskild ordning och igår hade vi kommit fram till Hulken. Idag är det Thor. Min favorit hittills är helt klart den första Captain America.


Just nu lyssnar jag på min skriv- och padelkompis bok Broderskap - berättelsen om patentjuristen i München på Spotify. Välskrivet och spännande!


Just nu längtar jag till vardag! När allt är som vanligt igen och folk är där de ska och jag får lugn och mina vanliga rogivande och trygga rutiner.


Just nu dagdrömmer jag om omslaget till min nästa bok. Valpolicellavår... alltså det kommer bli så snyggt. Hoppas jag kan få samma formgivare att vilja göra detta som Zinfandelsommar. De blir ju liksom syskon. I mitt huvud nu så är det mest blått. Eller grönt. Kanske ändå grönt. Jo grönt.


Just nu skriver jag på denna bloggen! Som funnits i ett helt år nu. Hoppas du följer med in i 2022! Det kommer bli roligt. Nästa vecka skriver jag om nya boksläpp jag ser fram emot i januari.


Tidigare boktips:
Gott Nytt ÅR!


bottom of page