top of page

Mörker och ljus - Berättelser av unga som genomlevt cancer

00001
95.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer

Har din son eller dotter en allvarlig sjukdom? Känns det ibland som att du inte räcker till? Vill du som syskon kunna finnas där för din lillebror eller storasyster?

I den här boken berättar tio ungdomar om hur cancern tog över deras barndom. De berättar om sina minnen, om mörker och ljus. De var mellan tre och arton år.

De heter Paolo, Jeremy, Alice, Audrey, David, Margaux, Sabrina, Laura, Océane och Emma. De var mellan tre och arton år när sjukdomen krossade deras barndom.
De här unga människorna har genomlevt en riskfylld och rörande resa. För att hjälpa andra unga cancerpatienter och deras anhöriga, tog de risken att minnas sina hemskaste och vackraste minnen av cancern - både mörker och ljus.

. 1991-1992 jobbade jag som au-pair i Schweiz, jag tog hand om en liten gullispojke som då var lite över två. Jag har behållit kontakten med familjen och de fick två pojkar till när jag flyttat. En av pojkarna drabbades av en njurtumör, nefroblastom, när han var sex. Hans mamma, Flavia, min aupairmamma, engagerade sig i en förening för familjer med barn som drabbats av cancer. Där lärde hon känna en kvinna vars dotter också drabbats av cancer. Hon heter Muriel Scibilia och på bilden ovan träffade jag henne i Nyon, Schweiz. Muriel är journalist och har bland annat jobbat som chef för en kommunikationsavdelning på FN. Hon skriver också böcker. Bland annat har hon skrivit boken "Côté nuit, côté soleil - des jeunes racontent leur traversée du cancer". På något sätt visste jag att jag ville och skulle översätta och ge ut den på svenska. Barnen och ungdomarna har berättat om sina upplevelser för Muriel som skrivit ner - en mörka sidan, och den ljusa.

Spara denna produkt för senare användning
bottom of page