top of page

BÖCKER UTGIVNA VIA MITT FÖRLAG C PUBLISHING

IMG_1797 2.jpg

VALPOLICELLAVÅR

PERNILLA PERSSON

2023

Andrea har gjort slut med Lars-Leo och sagt upp sig från sitt jobb som bibliotekarie. Hennes hemlighet är avslöjad och sonen Frans har stuckit för att leta efter den han tror är hans pappa. Andrea bryter ihop, tar bilen och kör. När hon står i köket i Schweiz, hemma hos mannen hon varit hopplöst förälskad i under tjugo år, upptäcker hon att han är tråkig, inte alls den hon drömt om. Dessutom är hon gravid med Lars-Leo, som hon stött bort för det blev alldeles för mycket känslor, för snabbt. Nu säger han att han älskar henne och vill att de ska bila till Valpolicella. 

 

Merde! Andrea måste berätta sanningen för Frans, men vad händer om han vill ha kontakt med sin pappa? Mannen Andrea flydde från som gravid nittonåring. Och hur ska Andrea våga lita på Lars-Leo? Är det nu hon ska söka till flygledarutbildningen? Andrea gör som vanligt när hon är osäker. Hon tänker tillbaka, ältar skammen hon burit på i tjugo år. Sen gör hon listor, skriver dagbok och sorterar kryddor i bokstavsordning.

 

Valpolicellavår är en varm relationsroman om ambivalens, skam och att våga, en fristående fortsättning på Zinfandelsommar(2021).

Zinfandelsommar.jpg

ZINFANDELSOMMAR

PERNILLA PERSSON

2021

Andrea ville bli flygledare. Nu är det för sent. Istället jobbar hon på bibliotek. Motvilligt letar hon fram böcker om Ernst keramik och livsvisdomar, om att färga ullgarn och annat pas important. Hon skriver boktips men folk lånar bara skräp, dessutom sätter de tillbaka böckerna på fel plats. Andrea vill dricka rödvin och drömma sig tillbaka, lyssna på Céline Dion och googla efter Xavier som hon lärde känna för länge sedan. Men minnena är inte bara bra, hon har fortfarande ångest och mardrömmar. 

Tjugo år tidigare jobbar Andrea på l’Hôtel Clos de Sadex, ett lyxhotell vid Genèvesjön. Hon serverar frukost med smöriga croissanter, ostar och charkuterier hon inte kan uttala. Det dricks Zinfandel till lunch och kontrasterna mot livet i föräldrarnas radhus och Skogaholmslimpor med hushållsost är stora. Andrea vill vara en del av det lyxiga men inte mycket blir som hon tänkt sig.

Den inhumana vården.jpg

DEN INHUMANA VÅRDEN

HANS- INGE PERSSON, 2015

Undrar du också varför du inte bemöts som en människa i vården? Känner du dig mer som en bil som man genomför en reparation på? Ska du byta kamrem? Då ska du gå dit? Jasså har du problem med växlingen? Det vet jag inget om. Ingen har övergripande blick.

Hans-Inge Persson skrev boken, som han gav den passande titeln "Den inhumana vården", efter att ha följt verksamheten vid två av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund, där hans fru, Christina Persson, vårdades under tre månader fram till sin död. Boken baseras på vad han, övriga anhöriga och hans fru upplevde, såg och hörde under dessa månader - allt noggrant dokumenterat i såväl dagböcker som journaler och anteckningar från möten med chefläkare och klinikchefer. Fallet har dessutom Lex Maria-anmälts av sjukhuset.

Muriel-Scibilia_Morker-och-ljus_Cpub_fra

MÖRKER OCH LJUS

MURIEL SCUBILIA, 2017

Har din son eller dotter en allvarlig sjukdom? Känns det ibland som att du inte räcker till? Vill du som syskon kunna finnas där för din lillebror eller storasyster?

 

I den här boken berättar tio ungdomar om hur cancern tog över deras barndom. De berättar om sina minnen, om mörker och ljus. De var mellan tre och arton år. 

 

De heter Paolo, Jeremy, Alice, Audrey, David, Margaux, Sabrina, Laura, Océane och Emma. De var mellan tre och arton år när sjukdomen krossade deras barndom. 
De här unga människorna har genomlevt en riskfylld och rörande resa. För att hjälpa andra unga cancerpatienter och deras anhöriga, tog de risken att minnas sina hemskaste och vackraste minnen av cancern - både mörker och ljus.

omslag_Nu lägger vi.jpg

NU LÄGGER VI KÄNSLORNA ÅT SIDAN

HELENA STRÖM, 2017

Nu lägger vi känslorna åt sidan är en arbetsplatsroman. Vi följer Susanne, den värderingsstyrda personalchefen, som får i uppdrag av Kjell, vd:n med den grabbiga jargongen, att genomföra en medarbetarenkät. Medarbetarenkäten triggar igång mindre smickrande sidor hos alla i ledningsgruppen. Vi tar del av grupprocesserna bland administratörer, ekonomer, konsulter och på kundsupportavdelningen. Att kärlek uppstår på arbetet är som bekant inte omöjligt, så självklart finns det med lite förälskelse också.

bottom of page