BÖCKER UTGIVNA VIA MITT FÖRLAG C PUBLISHING

Den inhumana vården.jpg

DEN INHUMANA VÅRDEN

HANS- INGE PERSSON, 2015

Undrar du också varför du inte bemöts som en människa i vården? Känner du dig mer som en bil som man genomför en reparation på? Ska du byta kamrem? Då ska du gå dit? Jasså har du problem med växlingen? Det vet jag inget om. Ingen har övergripande blick.

Hans-Inge Persson skrev boken, som han gav den passande titeln "Den inhumana vården", efter att ha följt verksamheten vid två av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund, där hans fru, Christina Persson, vårdades under tre månader fram till sin död. Boken baseras på vad han, övriga anhöriga och hans fru upplevde, såg och hörde under dessa månader - allt noggrant dokumenterat i såväl dagböcker som journaler och anteckningar från möten med chefläkare och klinikchefer. Fallet har dessutom Lex Maria-anmälts av sjukhuset.

Muriel-Scibilia_Morker-och-ljus_Cpub_fra

MÖRKER OCH LJUS

MURIEL SCUBILIA, 2017

Har din son eller dotter en allvarlig sjukdom? Känns det ibland som att du inte räcker till? Vill du som syskon kunna finnas där för din lillebror eller storasyster?

 

I den här boken berättar tio ungdomar om hur cancern tog över deras barndom. De berättar om sina minnen, om mörker och ljus. De var mellan tre och arton år. 

 

De heter Paolo, Jeremy, Alice, Audrey, David, Margaux, Sabrina, Laura, Océane och Emma. De var mellan tre och arton år när sjukdomen krossade deras barndom. 
De här unga människorna har genomlevt en riskfylld och rörande resa. För att hjälpa andra unga cancerpatienter och deras anhöriga, tog de risken att minnas sina hemskaste och vackraste minnen av cancern - både mörker och ljus.

omslag_Nu lägger vi.jpg

NU LÄGGER VI KÄNSLORNA ÅT SIDAN

HELENA STRÖM, 2017

Nu lägger vi känslorna åt sidan är en arbetsplatsroman. Vi följer Susanne, den värderingsstyrda personalchefen, som får i uppdrag av Kjell, vd:n med den grabbiga jargongen, att genomföra en medarbetarenkät. Medarbetarenkäten triggar igång mindre smickrande sidor hos alla i ledningsgruppen. Vi tar del av grupprocesserna bland administratörer, ekonomer, konsulter och på kundsupportavdelningen. Att kärlek uppstår på arbetet är som bekant inte omöjligt, så självklart finns det med lite förälskelse också.