top of page

6 somriga tips

Jag har redigerat på bra den här veckan. Strukit en massa men landat på plus 1000 nya ord varje dag! NÖJD. Och sålt in Valpolicellavår till ännu ett hotell i Skåne :) Jippi! Berättar mer om detta i sommar! Massa spännande på gång.


Och varit hos frisören och blivit sommarfixad.

Andra saker jag håller på med när jag egentligen borde skriva bok.Biblioteksunderhållning på hög nivå

Hittade ett helt underbart Instagramkonto förra veckan: Degerfors bibliotek. Man tänker att det är ett vanligt bibliotek, eh nej. När jag kollade deras klipp trodde jag att det var en humorgrupp på riktigt. Men det är alltså personalen på bibblan som är skitroliga.

Lyssna när Harriet inte gillar låntagaren som vill låna dikter. "Va, tror du det här är Babel eller?"


Ordspel

fortfarande favoriter! - Wordfeud och Wordle. Testa Wordle här om du inte gjort det:


Litteraturfestival i Danmark

Louisiana Literature i danska Humlebaek, en bit utanför Helsingör. Enkelt för oss skåningar att ta oss dit, supermysigt med färjan från Helsingborg till Helsingör och sen tåget.


I samband med att boken Barnvakten släpps av HarperCollins Nordic i svensk översättning, kommer Joyce Carol Oates Louisiana Literature. Supertrevlig litteraturfestival på fina Louisiana i Humblebäck. Joyce Carol Oates har varit där en gång tidigare, 2014, då var jag där och fick en bok signerad. Stort!


I år kommer också bland andra Haruki Murakami. Japansk författare, hans Norwegian Wood är en av mina favoriter. Ian McEwan kommer också, som skrivit hur mycket bra som helst, Försoning och Domaren är två av många. Franska advokaten Constance Debré är där, hennes första på svenska är Love me tender, som jag tipsat om här tidigare.


17-20 augusti är det dags och här är programmet: https://louisiana.dk/en/whats-on/louisiana-literature/


OM BOKEN:

Det är 1970-tal i Detroit och i tidningarna kretsar det mesta kring en bestialisk barnseriemördare kallad ”Barnvakten”, som härjar i staden. I centrum av berättelsen finns den förmögna frun och mamman Hannah, som inleder vad hon tror är en spännande affär med en okänd man, men som utvecklar sig till något helt annat.

En ung man, Mikey, är insnärjd i affärer med Barnvakten och hans närmaste, samtidigt vittnar minderåriga som mött seriemördaren, om sina öden. Hannah luras och dras in i relationen med den spännande mannen, som bär på mörka hemligheter. Samtidigt kan hon inte sluta oroa sig för att seriemördaren, som jagar offer i staden, ska ta hennes eget barn.

Barnvakten är inspirerad av verkliga händelser. Det är en gripande berättelse om risken med att leva parallella liv, som ifrågasätter hur långt vi är villiga att gå för att skydda dem vi älskar.


Sommarmaten

sommarmaten - jag kan tröttna på grillen. Testa detta, ännu godare än det låter när man läser receptet, såsen blir så jäkla god med en massa smör, dill och salt. Superenkelt, torskrygg, tomater och dill, vad kan gå fel? Kom ihåg att torka fisken torr innan du börjar, annars kan såsen bli lite vattnig. Det vill man inte. Så himla gott med nypotatis till.Något jag aldrig tröttnar på är denna goda tonfiskröra, på en bit rostad baguette, till sallad med ett kokt ägg. Smaskens. Åt den förra veckan till lunch tre gånger...


2 burkar tonfisk i vatten

halvt paket fryst dill

en tsk sambal oelek

en halv pressad citron

mycket majonnäs - hellmans såklart


Gegga ihop och ät!


Sommarblomman nummer 1!

LUKTÄRTER. Så fina! Jag beställde fröer i januari och planterade dem inomhus i mars. Mycket fix med mina luktärter men de blev fina redan första året så helt perfekt anpassat efter mitt tålamod... :) Idag ska de vattnas, så avkopplande att gå med vattenslangen på kvällen! Snart snart kommer nog första blommorna :)


Luktärter


Beställde också ranunkelknölar, gick inte lika bra. Har fått en blomma men resten ser mest ut som persilja tycker jag. Men tror jag ska testa ett år till, läsa på bättre. Om du har tips får du väldigt gärna lämna i kommentarer! Tack.


Här köpte jag mina fröer och finns massa bra info:Lite mer läsning


Kolla dessa supergulliga Novellix-godispåsar. Villhöver! Halva priset nu dessutom.


Noveller är perfekt för mycket. Stranden, tåget, lunchpausen...


Eller några noveller nu i midsommar kanske? Önskar dig i alla fall en härlig midsommar!

Comments


bottom of page