top of page

Boktips! Innan molnen kommer

Uppdaterat: 19 sep. 2022

Ett deckartips mitt bland alla romaner jag skrivit om!

Jag har inte läst något av Mari Jungstedt tidigare, men så fick jag denna och fastnade. Innan molnen kommer är första delen i en Malagasvit. En ganska mysig liten deckare som dessutom utspelar sig i Malaga. Min favoritstad! För cirka tjugo år sen bodde vi ett år i utkanten av Malaga, i en gammal fiskeby som nu är en stadsdel i Malaga, Pedregalejo. Just i Pedregalejo utspelar sig faktiskt en del av handlingen i boken. Mysigt! Total igenkänning med alla små chiringuitos, de små (fast nu allt större) restaurangerna nere i sanden längs havet hela vägen från El Palo, via Pedregalejo och in till Malaga.


Boken handlar om svenska Lisa Hagel, spansklärare och tolk, som nyligen skilt sig efter tjugo års äktenskap. Hon köper ett litet hus, ett renoveringsobjekt i en liten by utanför Malaga och anmäler sig till en Flamencokurs. På kursen träffar hon polisen Hector. Parallellt mördas en svensk man, en känd åklagare som verkar ha haft lite diffusa business för sig.
I handlingen går också en tråd på Francotiden, vilket är aktuellt just nu med olika rättegångar i Spanien, utan att avslöja för mycket om vad det handlar om...


Lättläst deckare och kul att följa svenskan Lisas renovering av sitt spanska lilla stenhus!

Comments


bottom of page