top of page

Vad ska du göra i helgen? LÄSA!

Uppdaterat: 8 apr. 2021

Samtalsämnet på lunchen, teamslunchen får det väl bli.


Torsdag igen! Tjoho! Dessutom är det första torsdagen i månaden vilket innebär L Ä S T I P S!


Varsågodis!


Eftersom det dessutom är världscancerdagen idag vill jag tipsa om "mina" böcker - de två jag är SÅ stolt över att ha hjälpt till att ge ut. "Den inhumana vården" av Hans-Inge Persson och "Mörker och ljus - berättelser av barn som genomlevt cancer", av Muriel Scibilia. Båda finns här!


Josie Lloyd har också skrivit en bok om cancer. Om Keira som får bröstcancer och går med i en löparklubb. Tycker omslaget är positivt och hoppingivande så den vågar jag nog läsa!


Åhhhh Annie Ernaux! (På franska rimmar det faktiskt:) Annie Ernaux var något av de första författare jag läste när jag lärde mig franska i Schweiz på 90-talet. Jag kommer inte ihåg hur jag upptäckte henne men det var en upplevelse. Tror det var "Une femme" jag läste först. Svenska titeln "Kvinnan". "Åren" är en självbiografi. Ser fram emot att läsa den!


Ännu en bok av en fransk författarinna: Vanessa Springora. Varför har jag inte hört det snygga namnet innan tänkte jag men så läste jag nånstans att "Samtycket" är hennes debutbok. Handlar om författaren själv, som när hon var tretton "inledde ett förhållande" med en man i femtioårsåldern, som dessutom var en av Frankrikes kändaste författare.Patria! Fick lite dåligt samvete när jag sett klart en sjukt bra serie på HBO och insåg att det var en bok som blivit serie. MEN sen blev jag glad ändå, för serien var riktigt bra så jag hade inte velat o-se den. Men kanske velat läsa boken före. Så gör det du! Nu! Baskien, ETA, familjesår och splittringar.


Jag kan ha fel och andra visdomar. JA! Läs. Så himla bra skriven, ödmjukt om sitt liv som buddhistmunk.
Den 4 mars kommer nästa lästips - det vill du inte missa! Tidigare publicerade boktips: januari.

Comments


bottom of page